Sinemanın birleştirici gücü
Dünyanın farklı yörelerinde yaşayan Kürt yönetmenlerin yapıtları Berlin’de izlendi
2. Kürt Film Festivali 13 - 22 Haziran 2003 tarihleri arasında Berlin’de Belediye Başkanı Klaus Wowereit’ın himayesi altında gerçekleştirildi. Tuncay KULAOĞLU. Devamı »
Wir möchten unseren LeserInnen folgende Internetadresse empfehlen: a Vela - das Kunstmagazin. Unter dieser URL können Sie neben Kunst, Literatur, Kino, Medien, Musik auch verschiedene Interviews mit Künstlerinnen und Künstlern finden. Ständig aktualisiert werden auch Kinoneuvorstellungen.
Dergimize bazı çalışmalarını aldığımız internet sitelerini okuyucularımıza önermek istiyoruz. Edebiyat, Sanat, Bilim ve Kültür içerikli iki sanal dergi:
Dergi@net ve Bengisu.net

Für die Freundinnen und Freunde der türkischen Literatur empfehlen wir die Internetseiten des Literaturca Verlages. Hier können Sie türkische Literatur in deutscher Sprache finden.

Özgür Radyo Kassel 6 yaşında!
Almanya'nın Kassel kentinde yayın yapan Özgür Radyo ve günlük Türkçe yayınları altıncı yılını doldurdu. Devamı »
6 Jahre Freies Radio Kassel!
Nichtkommerzieller Lokaler Rundfunk in türkischer Sprache. Das Freie Radio Kassel sendet nun seit sechs Jahren aus Kassel. Von Frank Weißenborn. Mehr »
Anadilde yayın, zorunlu
ATGB’nin “Eskimiş bir model ya da fırsat” panelinde anadil yayınları tartışıldı. Alman siyasiler tarafından sıkça istismar edilen, yabancılara yönelik anadil yayınlarının ele alındığı bir panel düzenleyen Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), konunun objektif biçimde Alman kamuoyunun gündemine getirilmesini sağladı. İrfan ERGİ. Devamı »
Anadilde Eğitim Tartışmalarına Bir Katkı
Kürtçe eğitim ve yayın tartışmaları ile ilgili olarak bir grup üniversiteli öğrencinin "anadilde eğitim ve anadil eğitimi" başlıklı yaptıkları bir araştırmayı okuyucularımızın ilgisine sunuyoruz. Pdf-Dosyası,1.736 KB. Devamı »
Özgür Radyo Kassel'in yayınlarını internet sayfalarından da izlemek istiyorsanız animasyonu tıklayınız.
Tüm yazı ve çeviriler kullanılabilir. Dergimizin kaynak olarak gösterilmesi rica olunur.
Alle Beiträge und Übersetzungen können übernommen werden. Hinweis auf unsere Seite wird gebeten.